Rekordvækst i Cowi: Udviklingen fortsætter i 2023 – men på et lidt lavere niveau

Trods et turbulent marked har rådgivningsvirksomheden sikret en rekordhøj organiske vækst på 10,9 % og tilgang af flere medarbejdere.
Group CFO Natalie G. Shaverdian Riise-Knudsen og Group CEO Jens Højgaard Christoffersen. Foto: Karol Truszynski.
Group CFO Natalie G. Shaverdian Riise-Knudsen og Group CEO Jens Højgaard Christoffersen. Foto: Karol Truszynski.

Cowis regnskab for 2022 viser blandt andet, at omsætningen er steget med 12 % til 7,3 mia. kroner mod 6,6 mia. kroner i 2021.Ligeledes steg EBIT-marginen med 0,9 % fra 3,3 % i 2021 til 4,2 % i 2022.

Og så blev pengestrømmen i 2022 forbedret med 153 mio. kroner til 382 mio. kroner.

Ifølge adm. direktør Jens Højgaard Christoffersen skyldes væksten blandt andet, at det offentlige og private – trods krigen i Ukraine, energikrise i Europa og den høje inflation – fortsatte med at investere i fremtidens grønne løsninger:

– Bæredygtighed er blevet en konkurrenceparameter for alle. Vores overbevisning om at fremme bæredygtige løsninger matcher således godt med vores kunders ambitioner og udfordringer. Det glæder mig derfor, at vi i et turbulent marked har styrket vores kunderelationer og sammen skabt merværdi for kunder og samfund, fremtidige generationer og os selv, siger han og henviser til virksomhedens nye strategi, Future-Now, der blev lanceret i starten af 2022, og som fokuserer på at forme en fremtidssikret verden sammen med kunderne.

Jens Højgaard Christoffersen fortæller videre, at væksten er sket inden for alle forretningsenheder, dog særligt inden for Cowis vind- og vedvarende energiforretning, der oplevede en vækst på over 25 % sidste år. Og væksten kommer især fra forretning i Danmark, Norge, Nordamerika og Storbritannien.

10 % flere medarbejdere

Regnskabet viser ligeledes vækst i antallet af medarbejdere:

I 2022 voksede arbejdsstyrken med 691 fuldtidsansatte svarende til 10 % således, at Cowi i dag beskæftiger 7.501 medarbejdere.

– Vores fokus på at forme en grønnere fremtid har været en magnet i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere. Det er ganske opløftende, når man tager i betragtning, at alle higer efter de samme kvalificerede mennesker. Det styrker vores konkurrenceevne og gør det muligt at sætte turbo på vores vækstambitioner, siger Jens Højgaard Christoffersen.

Mindre vækst i 2023

På spørgsmålet om fremtiden understreger direktøren, at det er blevet markant vanskeligere at forudsige markedsudviklingen:

– Med en lurende recession og en ny geopolitisk situation er det nok meget fornuftigt at udvise økonomisk mådehold inden for visse områder, siger han og tilføjer:

– Men klimaforandringerne kan vi ikke sætte på pause, og jeg oplever, at det offentlige og private vil fortsætte det høje investeringsniveau i den grønne omstilling i det kommende år. Set i det lys forventer vi at fortsætte vores vækst – om end på et lidt lavere niveau end i 2022.

Relateret indhold